Με αγάπη και μεράκι δημιουργήθηκε ο Ιππικός Όμιλος "Ο Πήγασος". Στις εγκαταστάσεις του ομίλου οι άρτοια εκπαιδευμένοι προπονήτες παραδίδουν μαθήματα ιππασίας όλων των επιπέδων, για παιδιά, για ενήλικες αλλά και για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Στα μαθήματα ιππασίας βασικός και πρωταρχικός στόχος είναι η κατάκτηση της ιππικής παιδείας ενώ παράλληλα και η εξοικείωση με το άλογο και η σωστή ιππασία. Τα παιδιά μέσω του παιχνιδιού μαθαίνουν να ιππεύουν ευχάριστα ξεπερνώντας ενδεχόμενους φόβους.

Παράλληλα γίνεται και προετοιμασία των αθλητών για συμμετοχή στα αγωνίσματα της υπερπήδησης εμποδίων και της ιππικής δεξιοτεχνίας ( Dressage).  Οι αθλητές του ομίλου έχουν λάβει μέρος αλλά και διακρίσεις σε πολλούς αγώνες.

Κατόπιν συνεννόησης, είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν ομαδικές βόλτες στην εξοχή με την παρουσία οδηγού.

Κάθως ο Ιππικός Όμιλος "Ο Πήγασος" ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως για τον άνθρωπο και την ανάπτυξη υγιούς σχέσης με το άλογο, στρέφεται και στην θεραπευτική ιππασία. Εξειδικευμένη φυσιοθεραπέυτρια, η κα Καμπαρούδη Γεωργία, με τη σύμφωνη γνώμη του θεράποντα ιατρού, αναλάμβάνει μαθήματα θεραπευτικής ιππασίας για παιδιά απο 3 ετών. Τα μαθήματα της θεραπευτικής ιππασίας απευθήνονται σε άτομα με ψυχολογικά, σωματικά και νοητικά προβλήματα.

Εκτός όμως απο τα παραπάνω, ο Ιππικός Όμιλος " Ο Πήγασος" συνεργάζεται με τις παιδικές κατασκηνώσεις "Σκουρας Α.Ε", στις Φώκιες Χαλκιδικής αλλά και με το ξενοδοχειακό συγκρότημα του Πόρτο Καρράς, εξοπλίζοντας με άλογα τη θερινή περίοδο.

Ο όμιλος έχει την δυνατότητα να φιλοξενίσει στους στάβλους του ιδιωτικά άλογα προσφέροντας επαρκή φροντίδα και περιποίηση.

NewsLetter