Το 1986 ιδρύθηκε το αθλητικό σωματείο Ι.Ο.ΚΑΛ. ο «Πήγασος» ο οποίος προϋπήρχε ως σχολή ιππασίας. Ιδρύθηκε από την οικ. Πεπονίδη με πρόεδρο τον Γ. Πεπονίδη, με την προτροπή του αείμνηστου φίλου του και προπονητή του Γ. Σωτηριανού καθώς και την επιθυμία του γιού του Στράτου Πεπονίδη ο οποίος ήταν αθλητής και επιθυμούσε να έχει δικό του όμιλο. Στην περιοχή της Καλαμαριάς το σωματείο παρέμεινε για 30 χρόνια. Ως πρώτος προπονητής ήταν ο κ. Πεπονίδης Στράτος ο οποίος αναλάμβανε αθλητές εμποδίων. Υπεύθυνος για την προετοιμασία των αθλητών καθώς και για την άδεια ικανότητας αθλητή Ιππικής Δεξιοτεχνίας ήταν ο κ Πεπονίδης Φάνης. Η κ. Πεπονίδου Μαριάννα αναλάμβανε τα μαθήματα και την οργάνωση του ομίλου. Η κ. Πεπονίδου Ντόρις σύζυγος του Σ. Πεπονίδη ήταν ενεργό και δραστήριο μέλος στην όλη προσπάθεια ανάπτυξης του ομίλου. Νεότερο μέλος της οικογένειας ο Βαγιάτης Θωμάς γιός της Μ. Πεπονίδου, επίσης αθλητής από πολύ μικρή ηλικία μετέπειτα προπονητής και εκπαιδευτής αλόγων συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση στον ιππικό χώρο.

Το 2007 μετά από δικαστική απόφαση ο όμιλος έπρεπε να μεταγκατασταθεί στην Ν Ραιδεστό, αυτό το έργο το ανέλαβε η Μ. Πεπονίδου.

Οι εγκαταστάσεις δεν ήταν επαρκείς έτσι δημιουργήθηκαν 2 νέοι χώροι προπόνησης, ένας βοηθητικός στίβος και ένας μεγάλος στίβος ικανός να φιλοξενήσει αγώνες. Μετέπειτα προστέθηκε στις εγκαταστάσεις ένα walker για 4 άλογα και διαμορφώθηκε κατάλληλα ένας μικρός κλειστός χώρος για την διεξαγωγή μαθημάτων. Ο όμιλος αυτή την στιγμή διαθέτει 18 box και υπάρχει επίσης χώρος υποδοχής επισκεπτών και εξυπηρέτησης μελών στις καινούργιες εγκαταστάσεις . η κ. Μ. Πεπονίδου εκτός από τα μαθήματα Ιππασίας, προετοιμασίας αθλητών εμπόδιών ή ιππικής δεξιοτεχνίας και αναγνωρίζοντας τα ευεργετικά αποτελέσματα της επαφής με το άλογο αναλαμβάνει και παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Το 2007 στις εγκαταστάσεις του ομίλου ήρθαν και καινούργια πρόσωπα. 1ος Προπονητής ήταν ο κ. Μπόρις Γκόλοφ και το 2008 επανήλθε ο Βαγιάτης Θωμάς και μαζί του ομάδα αθλητών που τον ακολούθησε. Το 2009 ο κ. Μπενάκης Μίλτος αναλαμβάνει καθήκοντα προπονητή και ο κ. Γ. Πολαντίδης αναλαμβάνει το σχολείο του ομίλου. Αυτή την στιμγή ο Βαγιάτης Θωμάς έχει αναλάβει την προπόνηση των αθλητών και την εκπαίδευση των αλόγων και η κ. Βουλουβούτη Θεοδώρα το σχολείο.

Ο Ι.Ο.ΚΑΛ.ο «Πήγασος» εδώ και πολλά χρόνια επανδρώνει ξενοδοχειακές μονάδες και κατασκηνώσεις με άλογα για βόλτες ή για μαθήματα υπο την επίβλεψη και την οργάνωση της κ. Μ. Πεπονίδου.

NewsLetter